REA-Jet online webinar

Tisztelt Partnereink!

A pandémia miatt kialakult helyzetben az önök által is jól ismert REA-Jet is kiemelt figyelmet fordít az online kommunikációra. Ennek jegyében a közeljövőben 3 egymást követő alkalommal online Webinar-t szervez, melyeken a zsákos kiszerelésű termékek jelöléséről, többek között a REA DoD nagykarakteres nyomtatókról és a legújabb fejlesztésekről lesz szó.

A webinar-okat NÉMET nyelven tartják.

Amennyiben érdekli önöket, kérjük regisztráljanak az alábbi linkek bármelyikén (időpont szerint felsorolva):

  1. 27.04.2021:

https://rea-de.zoom.us/webinar/register/WN_gKSLK9CkSSitL_doDkdP-Q

  1. 05.05.2021:

https://rea-de.zoom.us/webinar/register/WN_VwmwtIzzTSSIy6xOuNz48g

  1. 02.06.2021:

https://rea-de.zoom.us/webinar/register/WN_XCyBcQTjQFW1uiK-Qm4G7Q

Mindhárom online rendezvény magyar idő szerint 15:00-kor kezdődik.

A webinarokon a REA szakértői az előadásukat követően bármilyen kérdésre szívesen válaszolnak német nyelven. Reméljük, önöket is üdvözölhetjük a résztvevők között.

Megújul a növényútlevél

Növények, növényi termékek forgalmazóinak figyelmébe!

Elsősorban a növénykárosítókkal szembeni védekező intézkedések keretében bocsátotta ki az Európai Bizottság a 2017/2313 számú végrehajtási rendeletét „az Unió területén belüli szállításhoz, illetve a védett zónákba történő behozatalhoz és az azokon belüli szállításhoz szükséges növényútlevelekre vonatkozó formai előírások meghatározásáról”.

Ezen rendelet értelmében a jó láthatóság és olvashatóság érdekében egységesítik az Európai Unión belül érvényes növényútlevelek formátumát. Az egységesítés azt is biztosítja, hogy a növényútlevelek világosan megkülönböztethetők legyenek minden egyéb adattól és címkétől.

Az új növényútlevél formátumot 2019. december 14-től kezdve kötelező lesz alkalmazni.

A Printec BB Kft., mint jelöléstechnikai szakcég bármely partnerének segít az új növényútlevél elkészítésére alkalmas jelölő berendezések beszerzésében, megfelelő alkalmazásában. Bármilyen információért mindezzel kapcsolatban keresse bátran szakértőinket!

 Megújult a www.linxglobal.com

Megújult angol partnerünk, a Linx Printing Technologies hivatalos honlapja. A www.linxglobal.com oldalra látogatók az immár több mint negyed évszázados múltú, technológiai vezető gyártó legújabb folyamatos tintasugaras, lézeres és transzferszalagos nyomtatóinak, doboz feliratozóinak legfontosabb paramétereivel, a cég fejlesztéseivel ismerkedhetnek meg. A Printec BB Kft. büszke rá, hogy 1998. óta a Linx Printing Technologies hivatalos, kizárólagos magyarországi disztribútora.

Új pályázati lehetőség nyílik, vegye meg nyomtatóját állami támogatással!

A magyar kormány által meghirdetett Széchenyi 2020 program keretében megjelent GINOP-2.1.8-17-es kódszámú  „KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című pályázat benyújtási időszakának kezdete 2017. december 6-ról 2017. december 11-re módosult. A módosított felhívás értelmében a támogatási kérelmeket 2017. december 11. 12 órától 2018. február 15. 12 óráig lehet benyújtani. Az eszközbeszerzésekre igényelhető támogatási összeg minimum 5 millió forint, maximum 15 millió forint. Maximum a teljes projekt 50%-a lehet vissza nem térítendő támogatás. A pályázattal természetesen a Printec BB Kft. által foglalkoztatott termékjelölő berendezéseket is be lehet szerezni, kérje szakértőink segítségét!

Linx 8900 bemutató videó!

Automata adattábla készítő állomás

Egyedi kapacitásnövelő megoldás Linx SL302 lézer segítségével

Három éves előkészítő folyamat eredményeként kezdhettük el partnerünkkel, a Pannon Mechanika Kft-vel
(www.pannonmechanika.hu) felépíteni azt az egyedi, robotizált adattábla készítő állomást, mely a megrendelő igényei szerinti méretekben képes üres eloxált aluminium lapokból egy SAP rendszer adatai alapján komplett adattáblákat gyártani. A folyamat során az SAP rendszer által megküldött adatokból egy speciális szoftver alakítja ki az adattáblák elvárt tartalmát, majd a robotkar a megfelelő méretű alumínium táblát a Linx SL302 lézer alá helyezi. A Printec BB Kft. által kizárólagos joggal forgalmazott prémium minőségű lézer jelölő másodpercek alatt végzi el a tábla feliratozását (akár 0.05 mm vonalvastagságú logókat is). A kamerás ellenőrzést követően pedig a táblát a robotkar a rendszernek megfelelő kitárba helyezi. Felmerül a kérdés, hogy mindez miért éri meg a megrendelőnek, hiszen a komplett állomás költségei valóban magasak. Nos, egyrészt az állomás könnyen beilleszthető a komplex JIT (Just In Time) rendszerbe, így az SAP adatai alapján pontosan annyi és olyan adattábla készül, amennyire és amilyenre a gyártásban éppen szükség van. A robotkaros-lézeres megoldás ugyanakkor akár napi 24 órán keresztül működve is kiküszöböli az emberi hiba lehetőségét: míg az könnyen előfordulhat, hogy egy operátor kézzel rossz méretű táblát vagy rossz pozícióban helyez el a lézer lencséje elé, így elrontja a megrendelő által elvárt 0.1 mm pontosságú jelölést, a robot-lézer párosnál ez nem fordulhat elő. A megjelölt táblák minőségét ráadásul nagyfelbontású kamerás rendszerrel ellenőrizzük, így kizárható hibás táblák gyártásba kerülése is.
Nem beszélve arról, hogy az adattáblák automatikus mozgatása, valamint a Linx SL302 lézer villámgyors munkája eredményeként az egy táblára számított gyártási idő is óriási mértékben redukálódott összehasonlítva a korábbi megoldással, amikor minden egyes táblatípust külön kellett beállítani és manuálisan a lézer elé pozícionálni, majd az előre legyártott táblákat nagy mennyiségben tárolni, végül a gyártási igények felmerüléséhez igazodva, nem egyszer késéseket okozva kiszállítani kellett.
Amennyiben a fentiek felkeltették érdeklődését a cégénél felmerült hasonló, vagy bármilyen lézeres jelölési feladata kapcsán, keressen minket bizalommal e-mailen: info@printec.hu, vagy telefonon: 06/93-536-348

11V 12v 13v 17 24 26v 29

25

Pályázati lehetőségek – érdemes felkészülni

Bár immár az év második felében járunk, partnereink még számíthatnak gépeinkre igénybe vehető pályázatok megjelenésére. Egyrészt a magyar állam tervei szerint hamarosan újranyílik a tavaly meghirdetett Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására szánt, egyszerűsített eljárás során odaítélésre kerülő forrás – a megjelenés pontos idejét nem tudni, korábban az illetékesek 2016. II. negyedévre ígérték. A pályázati feltételek a már megjelent hírek szerint változatlanok lesznek, tehát 50%-os, min. 5 millió Ft. – max. 50 millió Ft. támogatást nyerhetnek új eszközök beszerzéséhez mikro-, kis- és középvállalkozások, melyek NEM a Közép-Magyarországi Régió területén működnek.
Másrészt standard eljárás keretében lesznek elbírálva azok a támogatási kérelmek, melyeket eszközbeszerzési céllal szintén mikro-, kis- és középvállalkozások adhatnak be a hamarosan megjelenő kombinált hiteltermék pályázat keretében (mely a korábban nagy sikert arató mikrohitel pályázatot pótolja). Ezzel egyidőben jelenhet meg az élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatására kitalált kombinált hiteltermék pályázata, szintén standard eljárás keretében.
Az elsőként említett pályázatra 60 milliárd Ft., a másodikra 37,5 milliárd Ft., az élelmiszeripari középvállalatok kombinált hiteltermékére pedig 22 milliárd Ft. keretet szán a kormány.
Érdemes tehát felkészülni, hiszen megfelelő pályázattal jelentős támogatást lehet elnyerni eszközbeszerzési célokra.
Érdeklődjön a részletekről telefonon vagy e-mailben:
Telefon: 06-93/536-164
e-mail: info@printec.hu

 

PharmaScan – kódolvasó telefonos alkalmazás a REA JET-től

A jelöléstechnikában a hagyományosan kiváló német minőséget képviselő REA JET ingyenesen kínálja IOS és Android rendszerű telefonokkal rendelkező partnereinknek új fejlesztésű PharmaScan applikációját, mellyel az okostelefonok segítségével ellenőrizhetők a különböző termékeken található 2D kódok. A rendkívül hasznos alkalmazást elsősorban a gyógyszerek dobozára nyomtatott kódok azonosítására fejlesztette ki a REA JET, de természetesen használható más iparágakban előállított termékeken található ECC200 Datamatrix, UPC-A és UPC-E, EAN-8 és EAN-13, Code 39, Code 93, Code 128, ITF-Codabar és QR-kódok olvasására is.
Az applikáció ugyanakkor nem alkalmas az ISO/IEC 15415-ös vagy 15416-os szabványok szerinti minőségellenőrzésre – de természetesen igény esetén erre is komplett megoldást tud szállítani a Printec BB Kft.

 

LINX 8900

Megérkezett az új generáció
Angol partnerünk, a technológiai vezető jelöléstechnikai termékeket gyártó Linx nemrég útjára indította az ipari tintasugaras nyomtatók legújabb generációját, a Linx 8900-as nyomtatót. A hatalmas, 10 collos érintőképernyővel egyszerűen irányítható akár a legbonyolultabb nyomtatási feladat is, miközben a berendezés teljeskörű monitorozási lehetőséget nyújt, hogy a gyártósor termelékenységét ellenőrizni lehessen. A legújabb, MK11-es fejjel szerelt Linx 8900-as immár akár 13.000 üzemórás / 18 hónapos szerviz ciklusú, s karbantartását helyben, a Printec BB által kioktatott karbantartók is könnyen el tudják végezni. A Linx legújabb nyomtatójáról érdeklődjön munkatársainknál!
Tovább…

Vereo – a variálható fiber lézer

Túl vagyunk egy rendkívül sikeres fiber lézer tréningen, az angol Needham és az amerikai  Tykma jóvoltából még alaposabban megismerhettük a tavaly szeptemberben bemutatott Vereo MOPA fiber lézereink elképesztő sokoldalúságát. Ez a lézer nyomtató az előző generációkhoz képest nem csupán egy lézersugarat képes gerjeszteni és azt mozgatni a megadott célterületen, de akár variálni is tudja a sugár tulajdonságait. Egyetlen lézer, egyetlen alapanyag – és számtalan jelölési eredmény. S ha már siker, hadd osszuk meg Önökkel is: akik felismerik a Vereo fiber lézerrel készített képen látható hölgyet és elküldik a nevét e-mailben a sales@printec.hu e-mail címre, az első tíz beküldő számára a nevére gravírozott pendrive-ot ajándékozunk!

WP_20151001_002 WP_20151001_001

Májusi hírlevél

Angol partnerünk, a Linx Printing Technologies által kiadott Coder magazin legújabb számában a cég tavasszal átadott új központjáról, szervezetfejlesztési és technológiai eredményeiről olvashatnak. A Linx immár 25 éve a folyamatos tintasugaras nyomtatás területén iparági vezető termékekkel áll a gyártó/csomagoló cégek szolgálatára. A Printec BB Kft. megalakításakor Bali József ügyvezető igazgató – tulajdonos célul tűzte ki, hogy cégünk világelső jelöléstechnikai technológiákat kínáljon a magyarországi cégek számára, ezért immár 15 éve vagyunk a Linx Printing Technologies Ltd. kiemelt partnere. További információk_May_2015

Linx Printing Technologies új gyár

Angol partnerünk, a Linx Printing Technologies új gyárat avatott. Az üzem az iparági vezető nyomtatókról ismert cég eddigi központjától néhány kilométerre, St. Ives település új ipari parkjában épült fel. A mintegy 8 millió font (3.28 milliárd forint) értékű beruházás 43 hét alatt készült el, s Jonathan Djanogly, Huntingdon körzet brit parlamenti képviselője avatta fel, a Linx eredeti alapítóinak részvételével. Az ünnepségen Nigel Hood, a Linx Printing Technologies ügyvezető igazgatója jelezte: az új létesítmény lehetőséget biztosít a globális piacokon a legmagasabb színvonalú nyomtatókkal, gyártási megoldásokkal, termékekkel és szolgáltatásokkal megjelent cég számára a további fejlődésre.

lpt2014.069 Linx new HQ image 1 lpt2014.069 Linx new HQ image 2

VEREO Fiber lézer – Zetalase

Zetalase-Main2

Angol partnerünk, a Needham-Tykma révén kínáljuk a magyarországi cégeknek a Zetalase munkaállomásokat, melyek fémes, illetve szervetlen nem fémes, nem transzparens alkatrészek jelölésére alkalmasak. A komplett munkaállomás… További információ!

VEREO Fiber lézer

Bár csak pár hónapja jelent meg a Vereo fiber lézer, mely a legújabb Ytterbium magra alapozva minden eddiginél megbízhatóbb jelölésre képes, máris számos cég alkalmazza különböző jelölési feladatokra. A jelölési eredményekről válogattunk néhány érdekességet, reméljük, Önöknek is elnyeri tetszését. A Vereo fiber lézer kizárólagos magyarországi disztribútoraként várjuk ingyenes teszttel, bemutatóval várjuk érdeklődésüket!

IMG_2381 9ct-gold-masonic-signet-ring-in-relief-engraved-nog 45-degrees-left-Copy IMG_0085 IMG_00631 IMG_00641 IMG_2367_edited

Egyedi védőburkolat

Angol partnerünk, a Linx Printing Technologies minden szabványnak megfelelő védőburkolatot/felszerelést is kínál a Magyarországon kizárólagosan a Printec BB által forgalmazott szén-dioxid lézer jelölőkhöz. Mint a képen látható, az EU konform felszerelés a gyártó szállítószalagjához gépépítő elemekkel méretre igazított, polikarbonát védőburkolatot, függőlegesen és vízszintesen állítható állványra helyezett lézert és kezelőpaneljét, valamint egy elszívó berendezést tartalmazza. A prémium minőségű rendszer nagy megbízhatóságot, kiváló termelékenységi és rendkívül kedvező ár/érték mutatókat kínál.

linx-01

Tisztelt Partnereink!

A Printec BB Kft. folyamatos pályázatfigyeléssel, az általunk forgalmazott berendezések beszerzéséhez támogatást nyújtó pályázatoknál széleskörű segítséggel áll a hozzánk fordulók rendelkezésére. Pályázati szakértő segítségünket kérjék bizalommal az alábbi, frissen megjelent pályázatok esetében is!

1.      2014. november 12-én megnyílik a Széchenyi 2020 Terv keretében egy új pályázat, mely a mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítését segíti. A pályázók 10-100 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek, ezzel beruházási költségeik 50 százalékát az állam átvállalja. Részletek a mellékelt pályázati felhívásban. Amennyiben bármilyen kérdése, igénye felmerül a pályázattal kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal. Tovább
2.      Szintén 2014. november 12-én nyílik meg a Széchenyi Terv keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenését támogató pályázat, melynek keretében 50 százalékos, 3-7,5 millió forint közötti támogatást nyerhetnek a pályázók a magyar államtól. Tovább

Mindkét pályázat esetében a formai/tartalmi követelményekre szigorúan figyelnek a bíráló hatóság szakemberei. Büszkék vagyunk rá, hogy a Printec BB Kft. pályázati szakértői segítségével benyújtott pályázatok közül eddig mindegyik (100%) megfelelt a követelményeknek.

Önnek is szívesen segítünk!

 

Vereo Tykma Fiber Lézer

Angol partnerünk, a Needham Laser csoport 2014. szeptemberében világújdonsággal lepte meg a piacot. Legújabb termékük, a 10-20-30 és 50 watt teljesítménnyel elérhető Vereo Fiber lézer forradalmian megkönnyíti a kontrasztos lézer jelölést mind a fémek, illetve a nem fémes szervetlen anyagok esetében. A Vereo Ytterbium Fiber lézer néhány tulajdonsága: beépített fókusz kereső, kamera asszisztált jelölésvezérlés, mozgás közbeni termékjelölés, érintőképernyős kezelőpanel, lencsék széles választéka, teljeskörű termékforgatás. További részletek a mellékelt adatlapon olvashatók.

Amennyiben fém vagy nem fémes, szervetlen anyagot kívánnak kontraszttal jelölni nagy hatásfokú, 100.000 üzemórán keresztül karbantartás mentes lézerrel, kérjük, keressenek bennünket bizalommal!

Részletek

Prospektus

 

Linx SL1 lézerjelölő: Legújabb, Legolcsóbb, Legkisebb – a tökéletes megoldás

A 2014-es esztendő lézerek terén számos újdonságot hozott már eddig is, de most angol partnerünk, a Linx újabb színnel bővítette a palettáját. Az Egyesült Királyság kutatás-fejlesztésre (K+F) legtöbbet költő 10 cége közé tartozó Linx ezúttal a kisebb teljesítményű lézerjelölőket kereső cégek igényeit teljesítette, legújabb, SL1 kódnévre hallgató szén-dioxid lézernyomtatójának megjelentetésekor.
A rendkívül költséghatékony, kompakt lézer könnyen telepíthető bármely gyártósor mellé, vagy akár önálló munkaállomásként is. Vonzóan alacsony ára ellenére a vektorlézerek minden tudásával fel van vértezve, tehát a választható lencséktől függő nagyságú jelölési területen belül korlátlan számú karaktert, logót vagy kódot képes feliratozni. Teszi mindezt 10 watt teljesítménnyel, álló vagy mozgó termékekre. Programozása nagyon egyszerű, a lézerhez ingyenesen szállított LinxDraw szoftverrel az operátor külső számítógépéről vagy laptopjáról. További részleteket a mellékelt angol nyelvű adatlapon olvashat.
Amennyiben a Linx legújabb lézerével elérhető magas minőségű, ám olcsó jelöléssel szeretné ellátni termékeit, forduljon hozzánk bizalommal!

Részletek

 

Folyamatosan fejleszt a Linx

Angol partnerünk, a Linx Corporation megalapítása óta Anglia kutatás-fejlesztésre legtöbbet költő 10 cége között található. Ennek eredményeként nyomtatói technológiai megoldásokban, megbízhatóságban messze megelőzik a hasonló berendezéseket, s ez óriási mértékű üzemeltetési költség megtakarítást eredményez Linx nyomtató választása esetén. A Linx Co. folyamatos fejlesztéseinek legújabb állomásaként az ipari tintasugaras nyomtatók csúcstechnológiájú „zászlóshajója”, a 7900-as nyomtató tudása bővült a világon egyedülálló lehetőségekkel.
–    A Quickswitch Plus révén egy külső vonalkód leolvasó, vagy PC, esetleg más berendezés RS232 porton keresztül küldött adatai segítségével válthatjuk a nyomtatandó üzenetet, meghatározhatjuk a szavatossági idő eltolását, válthatjuk a nyomtatás orientációját, magasságát, szélességét és késleltetését. Az új rendszer képes akár több leolvasó adatait is összegezni, s azok alapján  nyomtatás közben üzenetet váltani, szünetet elrendelni, felhasználói beavatkozást/adatokat kérni, valamint ellenőrizni a szükséges adatok megfelelőségét.
– A PrintSync funkció révén állandó sebességű termékmozgás esetén a nyomtató ellenőrzi a használható betűtípusokat és nyomtatási adatokat, s automatikusan a tökéletes megoldást választja ki, jelentős mértékben tovább egyszerűsítve az üzenetszerkesztés folyamatát.
–  Az új üzenettípusok tovább bővítik a Linx 7900-as nyomtató felhasználóinak választási lehetőségeit. A Midi és Ultima, valamint a plusz jelzésű fejek esetén gyorsabb 16 cseppes nyomtatást, a Midi fejeknél 13 cseppes 2 soros nyomtatást, az Ultima és UIltima Plusz fejeknél gyorsabb 9 és 12 cseppes nyomtatást, a Midi fejeknél pedig még jobb minőségű 16 és 21 cseppes nyomtatást tesz lehetővé a Linx legújabb fejlesztése.
– A Print History Log funkció pedig megoldást kínál a nyomtatási események naplózására, valamint ezen napló RCI protokollon keresztül történő kimentésére – s így a termelékenység nyomtatón keresztüli ellenőrzésére, a problémák feltárására, a nyomtatás kontrolljára.
Mindezeket a funkciókat a Linx 7900-as nyomtató beépített elemként kínálja immár, tehát nincs szükség külső szoftver és hálózat kiépítésére! A nyomtatóról és annak régi-új funkcióról részletesebb tájékoztatást is szívesen adunk, hívjon bennünket bizalommal!

 

 

Sajtóközlemény
Esélyegyenlőségi terv